Shire – Orientering om personvern


Denne orienteringen om personvern gjelder fra og med: 1. april 2017.

Shire respekterer og anerkjenner personvernrettighetene den enkelte har til sine personopplysninger. I denne orienteringen om personvern (“Orienteringen”) forklarer vi hvilke typer personopplysninger vi kan innhente om deg, og hvordan vi vil kunne bruke disse.

Ditt personvern er viktig for oss. Har du spørsmål om Shires personvernpraksis eller ønsker å få tilgang til eller korrigere personopplysninger som Shire har innhentet om deg, kan du kontakte oss som angitt under punktet «Hvordan kontakte oss» nedenfor. 

applicable organizations Virkeområde - og hvilke selskaper denne Orienteringen gjelder for

Shire er et konsern med global virksomhet. Shirekonsernet (“Shire”, “vi”, “oss”, “vår”) omfatter morselskapet, Shire plc og dets datterselskap og tilknyttede selskaper. Kontaktinformasjon til ditt lokale selskap finner du på Shires hjemmeside http://www.shire.com/contact-us.

Denne Orienteringen gjelder for Shires nettsteder, sosiale medier, (mobil) applikasjoner, undersøkelser, support-aktiviteter for pasienter og helsepersonell, samt for andre tjenester fra Shire som fremviser eller viser til denne Orienteringen (samlet omtalt som “Tjenestene”). Enhver person har tilgang til, leser eller på annen måte bruker Tjenestene, enten manuelt eller via en automatisert enhet eller et program, omtaler i det følgende som en “Bruker”.

Alle Brukere er bundet av vilkårene i denne Orienteringen og eventuelle ytterligere bruksvilkår som måtte gjelde for den enkelte Tjenesten. Din bruk av Shires Tjenester betyr at du samtykker til innsamling, bruk og offentliggjøring av dine personopplysninger slik det er beskrevet i denne Orienteringen.

personaldatacollection Hvilke personopplysninger vi samler inn og bruker

Shire innhenter personopplysninger for å drive effektivt og for å kunne gi deg best mulig opplevelser med våre Tjenester. Noen personopplysninger vil du kunne gi direkte til Shire gjennom registreringer, søknader og undersøkelser, og i forbindelse med at du retter henvendelser til oss. For eksempel kan du velge å oppgi navn og kontaktinformasjon, eller opplysninger om helse, forsikringer eller økonomiske forhold i forbindelse med en kampanje, i forbindelse med bistand til en pasient, et støtteprogram eller en klinisk studie. Helsepersonell kan gi informasjon om sin spesialisering og tilhørighet.

Vi kan også innhente opplysninger om deg ved å spore dine interaksjon med våre Tjenester, for eksempel ved bruk av teknologi som cookies (se også punktet om “Webteknologier”).

Shire innhenter også personopplysninger fra tredjeparter (herunder fra andre selskaper). For eksempel kan vi bruke slike tredjeparts-data for å få bekreftet kontaktopplysninger eller finansiell informasjon, for å verifisere autorisering av helsepersonell eller for bedre å forstå dine interesser ved å koble demografisk informasjon med annen informasjon du har oppgitt.

personaldatause Hvordan vi bruker personopplysningene

Shire bruker innhentede personopplysninger til en rekke grunnleggende formål, som nærmere beskrevet nedenfor: (1) for forretningsvirksomhet (markedsføring og salg, forskning og utvikling, pasientstøtte, donasjoner og sponsing, kommunikasjon), (2) for administrasjon av virksomheten (økonomi og regnskap, HR, forebygging og etterforskning), (3) for virksomhetsstyring (internrevisjon, kapitalforvaltning, system og virksomhetskontroll), og (4) når det er nødvendig for å beskytte helsen, sikkerheten og miljøet til Shires personale og for å overholde rettslige krav og forpliktelser.

personaldatasharing Hvem deler vi personopplysningene med?

Vi deler personopplysninger om deg, med ditt samtykke eller dersom det er nødvendig, for å gjennomføre en transaksjon eller for å tilby en Tjeneste som du har bedt om eller godkjent. Vi deler også data med Shire-kontrollerte datterselskaper og tilknyttede selskaper; med leverandører som arbeider på vegne av oss; når det er lovpålagt eller nødvendig i en rettsprosess; for å beskytte våre kunder; for å beskytte liv, for å opprettholde sikkerheten til våre Tjenester; og for å beskytte rettigheter eller eiendom som tilhører Shire.

personaldataprotection Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak og organisatoriske prosedyrer for å beskytte dine personopplysninger mot uautorisert tilgang, bruk og utlevering. For eksempel lagrer vi dine personopplysninger på datasystemer som har ulike typer tekniske og fysiske tilgangskontroller, for eksempel ved kryptering. Selv om Shire har implementert kommersielt sett fornuftige sikkerhetskontroller i samsvar med bransjestandarder, kan ikke Shire garantere sikkerheten til din informasjon. Det er også viktig for deg å huske og beskytte deg mot uautorisert tilgang til passord og datamaskin, mobile enheter, etc. Hvis du har grunn til å tro at kommunikasjonen med oss ikke lenger er sikker (for eksempel hvis du føler at sikkerheten til kontoen du måtte ha med oss har blitt kompromittert), må Shire varsles umiddelbart som beskrevet i “Slik kontakter du oss” nedenfor.

personaldatastorage Hvor vi lagrer og behandler dine personopplysninger

Shire er en multi-nasjonal organisasjon med kontorer i mange land rundt om i verden. Personopplysninger om deg kan lagres og behandles i alle land hvor vi har virksomhet eller der vi engasjerer tjenesteleverandører. Shire tar forholdsregler for å behandle personopplysninger i henhold til bestemmelsene i denne Orienteringen og kravene i gjeldende lover og regler.

personaldataretention Oppbevaringstid

Shire vil beholde dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene som er angitt i denne Orienteringen, med mindre lengre oppbevaringstid er påkrevd eller tillatt ved lov.

personaldataaccess Hvordan du kan få tilgang til og kontroll over dine personopplysninger

Du har valg vedrørende dataene vi samler inn. Når du blir bedt om å dele dine personopplysninger med Shire, kan du velge å avslå. Men ditt valg om ikke å dele dine personopplysninger med Shire kan bety at du ikke vil være i stand til å bruke eller (fullt ut) dra nytte av våre Tjenester, funksjoner eller tilbud.

Shire respekterer din rett til å vite om spørre om hvilke personopplysninger vi har samlet om deg. I tillegg har du rett til å be om retting eller sletting av slike personopplysninger, samt å be om fjerning av personopplysninger om deg som oppbevares av tredjeparter som vi gjør forretninger med. I tillegg kan du ta kontakt med Datatilsynet i ditt land og sende inn en klage om behandling av personopplysningene om deg.

children Barn

I enkelte tilfeller kan vi samle inn personopplysninger om barn med samtykke fra en forelder eller verge, slik at vi kan levere Tjenester som for eksempel kliniske aktiviteter eller pasientstøtteprogrammer. Vi samler ellers ikke bevisst inn personopplysninger om barn, eller markedsfører mot barn. Hvis en forelder eller verge blir klar over at hans eller hennes barn har gitt oss personopplysninger, bør han eller hun kontakte oss som beskrevet i avsnittet “Hvordan kontakte oss” nedenfor. Vi vil ta rimelige skritt for å slette slike opplysninger fra vår database innen rimelig tid.

notification Varslingsrutiner

I tilfelle en uautorisert tredjepart skaffer seg tilgang til eller stjeler personopplysninger om deg, eller slike opplysninger mistes, vil Shire gjøre det som er rimelig for å varsle deg i den grad dette er lovpålagt, og herunder opplyse deg om hvilke personopplysninger som er berørt. Dette gjør vi ved hjelp av kontaktopplysningene du har gitt til oss eller ved bruk av andre rimelige midler.

socialmedia Sosiale nettverk

Sosiale nettverk er i sin alminnelighet interaktive verktøy som gjør deg i stand til å samarbeide og dele informasjon. Shire kan samle visse personopplysninger fra deg slik at du kan bruke online sosiale nettverksfunksjoner. Shire kan også bruke disse verktøyene til å poste eller dele personopplysninger med andre. Ved bruk av sosiale nettverk, bør du være svært årvåken med tanke på hvilke personopplysninger du velger å dele med andre. Shire gir informasjon og valgmuligheter om hvordan personopplysninger samles inn, brukes og blir offentliggjort på sin hjemmeside, sosiale nettverk og andre Tjenester. Når du er på sosiale nettverk, bør du ikke legge inn informasjon om tredjeparter uten deres samtykke.

webtechnologyWeb, cookies og lignende teknologi

Shire bruker cookies (små informasjonskapsler som plasseres på din enhet) og lignende teknologier, direkte eller gjennom tredjeparter, for å kunne yte våre Tjenester og fordi det bidrar til å samle inn data. Denne informasjonen medfører at Shire blant annet kan lagre dine preferanser og innstillinger; at du kan logge deg på nettsteder og applikasjoner; kan gi interessebasert reklame; bekjempe svindel; og analysere hvordan våre Tjenester utføres.

I tillegg bruker Shire webanalyse tjenester (for eksempel Google Analytics) for å samle webområdeanalyser. Informasjonen som genereres om bruken av nettstedet (inkludert forkortet IP-adresse) blir overført til disse web analytics tjenester. Denne informasjonen blir brukt til å evaluere besøkendes bruk av domenet, kompilere statistiske rapporter om aktiviteten på nettstedet, og gi andre tjenester knyttet til området, og Internett-bruk aktivitet.

Videre kan vi samarbeide med tredjeparts tjenesteleverandører om å levere annonser om varer eller Tjenester som kan være av interesse for deg når du åpner og bruker våre Tjenester og tredjeparts-sider. Noen av annonsene på våre Tjenester eller på tredjeparts nettsteder kan være personlige, noe som betyr at de er ment å være relevante for deg, basert på hva vi, eller online annonsenettverks visning annonsen, vet om deg eller datamaskinens surfeaktivitet på både Tjeneste - og tredjeparts nettsteder.

third-party-services Tredjepartstjenester

Denne Orienteringen omhandler ikke, og Shire er ikke ansvarlig for, brukervilkårene, informasjonen eller personvernpraksisen til tredjeparter, heller ikke tredjeparter som driver nettsteder eller tilbyr tjenester som Shire Tjenestene har linker til. Det at en link er lagt inn i en Tjeneste fra Shire innebærer ikke at vi eller våre samarbeidspartneres anbefaler sidene eller tjenestene det linkes til.

contact Hvordan kontakte oss

Shire tar gjerne imot spørsmål eller kommentarer du måtte ha om denne Orienteringen og hvordan den er gjennomført. Alle slike spørsmål eller kommentarer sendes ved hjelp av kontaktinformasjonen nedenfor. Vi vil gjøre det vi med rimelighet kan for å løse eller håndtere problemet. Vær oppmerksom på at e-postkommunikasjon ikke alltid er sikker, så vær vennlig ikke å inkludere kredittkortinformasjon eller annen sensitiv informasjon i e-post til oss.

Shire plc,
Head of Privacy,
300 Shire Way,
Lexington, MA 02421,
USA
Tel: +1 (781) 482-9500 Shire Privacy Connect Line
e-mail: privacyconnect@shire.com

updates Oppdateringer av vår Orientering om personvern

Shire kan når som helst oppdatere denne Orienteringen. Vennligst sjekk denne Orienteringen jevnlig for å se om det er gjort endringer. Hvis vi gjør endringer, vil den oppdaterte Orienteringen bli lagt ut med en ny gjeldende dato. Vi oppfordrer deg regelmessig til å gjennom denne siden for sist tilgjengelige informasjon om vår personvernpraksis.

Dersom du fortsetter å bruk våre Tjenester etter endringer i Orienteringen er kunngjort, betyr at du aksepterer disse endringene.

TOP

Informasjonskapsler (cookies)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å kartlegge hvordan besøkende bruker nettstedet, og for å forbedre din opplevelse. Du kan alltid slette informasjonskapsler ved å redigere innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din. Ved å fortsette aksepterer du at vi bruker informasjonskapsler.
Les mer